sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Rannekanavat leikattu - Suomi24 Keskustelu

rannekanavat leikattu - Suomi24 Keskustelu: "rannekanavat leikattu Kirjoittanut: mirkku78 7.11.2006 klo 11.40

Helge: Kirjoitan aiheesta, koska tarjolla on Mediracer RKO:n diagnostiikkaan soveltuva kannettava laite, jonka käyttäjäksi ei tarvita neurofysiologian erikoislääkäriä. Mediracer soveltuu sairaanhoitajan tai työterveyshoitajan käyttöön. Laitteen edullisuus ja helppokäyttöisyys edistäisi RKO oirehtivien pikaista hoitoon hakeutumista. Keskustelupalstoilla puhutaan leikkauksesta ja leikkauksen jälkeisestä parantumisesta. Työtehtävien ja ergonomian muutoksilla ehkä voitaisiin riskiryhmien osalta torjua ongelman syntymistä.


Mulla on leikattu oikeasta rannekanavan ahtauma syksyllä 04 ja vasemmasta keväällä 05. Vasemmalle on kehittynyt leikkauksen jälkeen uusi pinnetila (en nyt muista oliko se sulcus syndooma vai mikä), mutta en lähtenyt sitä enää leikkuuttamaan (siis uusi ENMG tehty). Hypotenar ja tenar alueilla on kipuja, nyt esim. vasemmassa kädessä tenar alue todella kipeä, siis peukalon puolelta. Puutumiset jäivät leikkaussaliin, mutta kivut tulivat kaveriksi.
Ei se näinkään ole kiva. Lisäksi kun teen töitä pelkästään käsilläni, tämä on aika tuskallista. Sairasloman hakeminen vaikeaa, kun tietää kuinka paljon töitä olisi!!!

Olen vielä alle 30v, että todella kiva tulevaisuus tulossa."

Helge: Suomi24 Keskustelussa RKO:sta puhutaan. Huomaan itsestäni, että välillä arkailen kirjoittaa aiheesta, koska tästä varsin yleisestä ongelmasta puhutaan ja kirjoitetaan niin vähän. Tuntuu kuin tunkeutuisin yksityiselle alueelle, joka kuuluu alan asiantuntijoille. Tutkailen aiheen esille nousua keskustelukanavilla ymmärtääkseni paremmin RKO:sta kärsiviä.

- Käden kipeytyminen vaikeuttaa kännykän käyttöä
- Miten tarttua auton avaimiin
- Tietsikan käyttäminen on tuskallista

L eikkausta odotellessa nimimerkki "nintsu" kirjoittaa: 21.12.2006 klo 16.19 | Tämänhän pitäisi olla yli viiskymppisten sairaus? Olen 22 vee ja kädet siinä kunnossa, että leikkaus tulossa. Että kiva tulevaisuus on täälläkin. Työelämään en ole vielä kunnolla edes ehtinyt. Huolestuttaa kyllä, että mitä siitäkin tulee, mikäli leikkaus ei kokonaan sairautta poista. Välillä kyllä melkein itkua pitää vääntää, kun jo vuosia on käsien kanssa tuskaillut ja nyt vasta selvisi, että mikä oikein on vikana. Eli siis rannekanavaoireyhtymä.

Helge: Mikä selittää RKO:n nuorilla ihmisillä? Muistan keskustelleeni tästä Mediracer Oy Veijo Lesosen kanssa Lääkäripäivillä ja hänkin toteisi, että RKO on keski-ikäisten sairaus.