torstai 24. tammikuuta 2008

Pitkät jonotusajat tutkimuksiin, RKO leikkaus on nopea

Eilen iltakävelyllä lumisessa Loviisassa. Tapasimme tuttuja, juttelimme niitä näitä. Puhe kääntyi terveyteen. Pieniä ongelmia, jotka ovat kääntyneet voiton puolelle. "Hyppyreumasta" on aika ajoin vaivaa, mutta lääkkeillä ja jumpalla ongelma on pysynyt kurissa. Kyselin RKO:sta, rannekanavaoireyhtymistä, kuin kokeeksi vastausta odottamatta.

"On ollut, ongelma on yleinen, sisko leikattiin hiljattain. Toimenpide on nopea ja tehdään paikallispuudutuksessa, mutta ongelmana ovat pitkät tutkimusjonot", hän kertoi.

Työpaikalla on paljon naisia ja kertojan omat ongelmat oli saatu kuriin levolla ja tukihanskalla. Emme keskustelleet tarkemmin tutkimusmenetelmästä.

"Diagnoosin ja lähetteen saamiseen saattaa kulua kuusi kuukautta. Sisko joutui olemaan pari viikkoa sairaslomalla hoidon jälkeen. Sinä aikana kättä ei saanut käyttää. Syöminen ja pukeutuminen oli sallittua, mutta muuten piti varoa käden käyttämistä."

Emme tarkemmin keskustelleet siskon jonotusajasta, mutta kertoja tuntui olevan hyvät tiedot RKO:sta, sen yleisyydestä ja miten ongelma korjataan. Väliin voi myös tulla byrokratia, joka vaikeuttaa toisella paikkakunnalla töitä tekevän hoitoon pääsemistä. Lopputuloksena saattaa olla ongelman paheneminen, yksilön inhimillinen kärsimys ja haitta, särkylääkkeiden liikakäyttö ja seurauksena siitä vuotava vatsahaava.

Mediracerin soisi yleistyvän. Kyseisessä tapauksessa työterveyspalvelut tulivat Mehiläiseltä.
  • Nopea RKO-diagnostiikka
  • Kätevä työterveyshuollon apuväline
  • Kustannustehokas
  • Tutkimuskustannukset "vain puolet" perinteiseen ENMG-tutkimukseen verrattuna
  • Mobiili-laite
  • Työterveyshoitaja voi tehdä työhöntulotarkistukseen
  • Oireiden seuranta ei kaadu tutkimuskustannuksiin







Ei kommentteja: