maanantai 28. tammikuuta 2008

Diacor kauppakeskuksissa ja toimistotorneissa

Olenkohan minä vähän päästäni vinksahtanut? Vietin työpäiväin pääkaupunkiseudulla. Poikkesin Itäkeskuksessa ja kiinnitin huomiota hammaslääkäreiden ja silmätautilääkäreiden erikoispalveluja tarjoaviin yksiköihin. Olen useita viikkoja tutkaillut terveyspalvelujen siirtymistä kauppakeskusten yhteyteen: Kotkassa, Helsingissä, Loviisassa, Göteborgissa, Tukholmassa jne.

Tästä muutoksesta puhuttiin muutama vuosi takaperin ja nyt se on arkea. SOK:n pääjohtaja piti asiaa esillä. Tänään Kauppalehdessä puhuttiin keskussairaaloiden vähentämisestä: kahdenkymmenen-seitsemän siasta seitsemän riittäisi! Palvelutuotannon infrastruktuuri täysin uusiksi. Tavoitteena palvelutuotannon tehon parannus.

Toiseksi, huomasin Diacorin Itäkeskuksen toimiston. Sitten törmäsin Diacoriin entisen Diakonissalaitoksen yhteydessä. Vierailin Roihuvuoren teollisuusalueella, jossa jouduin miettimään rannekanavaoireyhtymän yleisyyttä Metson venttiilitehtaalla, mutta alueella on runsaasti muitakin käsityövaltaista urakkatyönä tekeviä pk-yrityksiä.

  • Diacorin palvelut ovat lähellä
  • Mediracer kruunaisi RKO-palvelun
  • Viedään erikoislääkärin palvelut työpaikalle
  • RKO-ennakkotarkastukset riskiryhmille

Kello 17 siirryin kokoukseen Uudenmaan TE-keskukseen. Ja kas siinäkin talossa oli Diacorin palveluyksikkö. Myöhemmin selvisi, että talossa toimii Diacorin keskushallinto.

"Diacor is on my mind" ja syystä, koska yritys tarjoaa työterveyspalveluja ja Mediracer sopisi työterveyspalveujen tarjoajalle kuin nenä päähän.


Ei kommentteja: