perjantai 26. syyskuuta 2008

Rannetietokone valvoo verensokeria -   Mediuutiset

Kirjoitan vaihteeksi muistakin suomalaisista Wellness-innovaatioista. Tänään sattui silmääni Wristop Technologies Oy Mediuutinen. Ajattelin, että tämän tuotteen esittely sopii tässä yhteydessä, koska diabeteksellä ja rannekanavaoireyhtymällä on yhtymäkohtia.

Rannetietokone valvoo verensokeria - Mediuutiset: "Rannetietokone valvoo verensokeria. Pari vuotta sitten DI Matti Aalto-Setälä pohti tutun lastenlääkärin kanssa, miten diabetespotilaiden elämää voitaisiin helpottaa. Syntyi idea verensokeria reaaliaikaisesti tarkkailevasta rannetietokoneesta.

Wristop Technologies Oy
  • Perustettu vuonna 2004.
  • Missio: Parantaa diabeetikoiden elämää suunnittelemalla hoitotasapainoa parantavia rannetietokoneita.
  • Visio: Olla johtava diabetesrannetietokoneiden tuottaja maailmassa vuonna 2015.
  • Tuote: Diabeetikkojen verensokeria tarkkaileva rannetietokone.
  • Markkinoille: Tavoitteena parin vuoden kuluttua.
  • Henkilökunta: Neljä vakituista työntekijää, lisäksi ulkoistettuja palveluja, kuten laatupäällikkö. Hallitusammattilaiset vahvasti mukana, joukossa diabeteslääkäri.
  • Rahoitus: Veraventure, yksityiset pääomasijoittajat, Tekes.

Nyt laite on Aalto-Setälän työpöydällä. Se kerää verensokeriarvot langattomasti potilaan vyötäröllä sijaitsevasta jatkuvatoimisesta verensokerimittarista ja ohjaa tarvittaessa myös insuliinipumppua.

Isot kansainväliset sopimusneuvottelut ovat parhaillaan meneillään.

– Odotamme läpimurtoa. Neuvottelut ovat jo pitkällä ja aikatauluistakin on sovittu, kertoo Aalto-Setälä.

Aalto-Setälä lähti neljä vuotta sitten rannetietokoneita valmistavasta Suunnosta ja perusti Wristop Technologies Oy:n. Mukaan lähti kolme tuotesuunnittelijaa. Yritys suunnittelee ja valmistuttaa rannetietokoneita muille yrityksille, jotka myyvät ne omalla tuotemerkillään.

Yritys sai kaksi vuotta sitten pääomarahoitusta Veraventurelta ja yksityisiltä sijoittajilta. Äskettäin yritys valittiin Tekesin nuorille ja innovatiivisille yrityksille suunnattuun erityisohjelmaan.

Helge: Uusia innovaatioita luodaan. Seuraava askel on, miten mennään maailmalle. "Odotamme läpimurtoa" on hyvä alku, mutta tulin miettineeksi tämän päivän bioenergia-uutista, joka kertooa Wärtsilä Biopower ja Metso Heat and Power yhdentymisestä kahdensadan hengen vahvuiseksi tehotaloksi (Powerhouse). Olisiko mieltä miettiä kaupallista yhteistyötä maailman valloittamiseksi? Tie on pitkä ja kiemurainen. Erikoistuotteiden markkinat edellyttävät laajaa maantieteellistä peittoa. Mutta toisaalta pitkälle viety erikoistuminen vaikeuttaa myös yhtenäisten kanavien löytämistä. Kunhan mietiskelen...

Ei kommentteja: