perjantai 18. huhtikuuta 2008

Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö on ostanut EMG Laboratoriot Oy:n koko osakekannan

Lehdistötiedote
16.4.2008Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö on ostanut EMG Laboratoriot Oy:n koko osakekannan.

EMG Laboratoriot Oy (www.emg.fi) on vuodesta 1987 lähtien tuottanut kliinisen neurofysiologian tutkimuspalveluita kuten käsien ja jalkojen hermoratatutkimuksia, aivosähkökäyrätutkimuksia ja unihäiriötutkimuksia sekä neurologien vastaanottopalveluita.

Yhtiön palveluiden tilaajina ovat yksityiset lääkärikeskukset ja työterveysasemat sekä julkisen terveydenhoidon sairaalat, terveyskeskukset ja työterveyshuolto. EMG Laboratoriot Oy toimii valtakunnallisesti; toimipisteet sijaitsevat Oulun lisäksi Jyväskylässä ja Helsingissä. EMG Laboratoriot Oy vastaa kokonaisvaltaisesti mm. Länsi-Pohjan keskussairaalan, Kainuun keskussairaalan ja Hyvinkään sairaalan (HUS) neurofysiologisista palveluista. Yhtiön liikevaihto on noin 1,5 milj. euroa.

”EMG Laboratoriot Oy on arvostettu kliinisen neurofysiologian erikoisosaaja. Kaupan tarkoituksena on edelleen vahvistaa ODL:n terveyspalveluiden kokonaisuutta ja kokonaispalvelua. Osaamisen yhdistäminen tarjoaa jatkossa entistä paremmat kehittämisedellytykset”, sanoo ODL Säätiön johtaja Eero Väätäinen.

EMG Laboratoriot on ollut ja on edelleen mukana teknologian kehittämishankkeissa. Mediracer Oy (v. 2002, neurofysiologiset tutkimuslaitteet) ja Netproce Oy (v. 2006, tietokantapohjaiset verkkosovellukset) ovat saaneet alkunsa tällaisista kehittämishankkeista.

Yhtiön toimitusjohtajaksi siirtyy kliinisen neurofysiologian erikoislääkäri Veijo Lesonen. Toimitusjohtaja Katriina Hyvönen jatkaa yhtiön ylilääkärinä. ”Liittyminen ODL:n palvelukonseptiin oli meille helppo ratkaisu. Olemmehan jo vuosien ajan palvelleet samoja asiakkaita ja näin voimme yhdessä parhaiten varmistaa kokonaisvaltaiset terveydenhuollon palvelut alueemme väestölle” toteaa Veijo Lesonen.

Lisätietoja:
Veijo Lesonen, EMG Laboratoriot Oy, 040 553 5917
Arto Ylimartimo, Head Invest Oy, 0400 698 608
Eero Väätäinen, ODL Säätiö, 040 579 6444

Taustatietoa:
Head Invest Oy on EMG Laboratoriot Oy:n vähemmistöosakkaana ollut tukemassa yhtiön laajentumiskehitystä 2000-luvulla. Head Invest Oy on monialakonserni, jonka liiketoiminta-alueet ovat ympäristö- ja hyvinvointiteknologiat, kiinteistöliiketoiminta sekä arvopaperikauppa. Nyt toteutettu EMG-kauppa tukee ympäristö- ja hyvinvointiliiketoimintojen osalta valittua strategiaa luopua palveluliiketoiminnasta ja keskittyä koneiden ja laitteiden valmistustoimintaan. Head Invest –konsernin liikevaihto tilikaudella 2007 oli 290 miljoonaa euroa, taseen loppusumma 77 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 9 miljoonaa euroa.

Oulun Diakonissalaitos tarjoaa monipuolisia terveyspalveluja, hoito- ja asumispalveluja sekä alan koulutusta. Konserniin kuuluvat voittoa jakamaton yleishyödyllinen Oulun Diakonissalaitoksen säätiö sekä säätiön omistamia terveyspalveluliiketoimintaa harjoittavia yhtiöitä. Konsernin liikevaihto on noin 43 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 700. Lisäksi ammatinharjoittajina toimii yli 200 henkilöä.

Ei kommentteja: