torstai 5. tammikuuta 2012

Mediracerin hermotutkimuslaitteen käsivaivojen diagnostiikan laajentuminen

5.1.2012     Julkaisuvapaa

Mediracerin hermotutkimuslaitteeseen lisää käsivaivojen diagnostisia tutkimusmahdollisuuksia – sulcus ulnaris oireyhtymä (Ulnar Neuropathy at the Elbow=UNE)

Oululainen Mediracer Oy julkistaa ja esittelee Helsingin Lääketiedepäivien yhteydessä  9.-12.1.2012 uutuutena Mediracer NCS -laitteeseen sovelletun kyynärhermon tutkimusmenetelmän. Erityisesti kyynärhermon pinnetilan mittaamiseen suunniteltu uusi pintaelektrodi sekä uudistettu ohjelmisto mahdollistavat helpon, nopean ja luotettavan mittauksen.

Sulcus ulnaris -oireyhtymän aiheuttaa kyynärhermon puristus kyynärpään tasossa. Se on käden toiseksi yleisin hermopinne. Yleisin on keskihermon puristus rannekanavassa ja tämä aiheuttaa rannekanavaoireyhtymän. Nämä oireyhtymät muodostavat n. 80% käden hermovaivoista.

Sulcus ulnaris –oireyhtymän keskeiset oireet ovat lievässä hermopuristuksessa  nimettömän ja pikkurillin ajoittainen puutuminen, tunnottomuus tai kihelmöinti ranteen tasosta alaspäin. Hermovian edetessä mukaan tulee myös pysyvä tunnottomuus, kyynärpään kipua ja sormien toiminnan heikkenemistä.

Mediracer NCS –hermotutkimuslaite varmistaa tai pois sulkee sulcus ulnaris -oireyhtymään tai rannekanavaoireyhtymään liittyvän rakenteellisen hermovian. Näiden vaivojen tutkiminen onnistuu nyt jo perusterveydenhuollossa tai työterveyshuollossa.  Tutkimukset suorittavat tutkimusmenetelmään perehdytetyt hoitajat ja lausunnon tutkimuksesta antaa kliinisen neurofysiologian erikoislääkäri suojatun internet-palvelun kautta. Omassa yksikössä suoritetun tutkimuksen kulut ovat edullisemmat ja esimerkiksi jonotusajat tai potilaiden matkat tutkimuksiin ovat huomattavasti lyhemmät kuin erikoissairaanhoidossa. Tärkeintä on vaivoihin liittyvän hermovian aikainen tunnistaminen ja oikean hoitomuodon valinta.

Suomessa Mediracer NCS –järjestelmiä rannekanavaoireyhtymän diagnostiikkaan on käytössä n. 50 eri terveydenhuollon yksikössä ja kaikkiaan rannekanavaoireyhtymään liittyviä diagnostisia tutkimuksia on tehty n. 30 000 vuodesta 2005 lähtien.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Veijo Lesonen
veijo.lesonen@mediracer.com
+358405535917
Tuotekehitysjohtaja Tuomo Lesonen
tuomo.lesonen@mediracer.com
+358405535978

Mediracer Oy on lääketieteen teknologiayhtiö, joka keskittyy ääreishermoston Point of Care -tutkimuslaitteiden kehittämiseen. Mediracer Oy perustettiin vuonna 2002 tuotteistamaan EMG Laboratoriot Oy:n erikoislääkäreiden rannekanavaoireyhtymän diagnosointiin kehittämää innovaatiota. Mediracer CTS Test Device sai CE-hyväksynnän helmikuussa 2005 ja se on jo laajalti käytössä suomalaisessa ja eurooppalaisessa terveydenhuollossa.

www.mediracer.com
Head Invest Oy on suomalainen teollinen toimija. Mediracer Oy:n lisäksi konserniin kuuluvat elektroniikka-alan tuotantoautomaatioon keskittyvä JOT Automation Oy sekä pakokaasujen puhdistusratkaisuja valmistava Proventia Group Oy. Lisäksi yhtiö harjoittaa palvelutuotantoa osakkuus- ja tytäryritystensä Head Asset Management Oy:n ja Head Balance Oy:n kautta. Yhtiön omistaa Veikko Lesonen perheineen.

www.headinvest.fi


Ei kommentteja: