torstai 5. tammikuuta 2012

Mediracer ja Williams Medical Supplies Iso-Britanniassa

5.1.2012 Julkaisuvapaa

Mediracer NCS- järjestelmä ainoana suomalaisena tuotteena Williams Medical Suppliesin jakeluverkostoon Iso-Britanniassa

Oululainen Mediracer Oy on allekirjoittanut määräaikaisen yksinoikeudellisen jälleenmyyntisopimuksen Williams Medical Supplies Ltd:n kanssa Mediracer NCS -järjestelmän jakelusta Iso-Britannian perusterveydenhuoltoon. Williams Medical Supplies hyväksyi ainoana suomalaisena tuotteena Mediracer NCS –järjestelmän  jakeluverkostoonsa.

Tällä hetkellä Mediracer NCS -järjestelmän avulla voidaan tutkia potilaita, joilla epäillään rannekanavaoireyhtymää. Mediracer NCS -järjestelmä tarjoaa perusterveydenhuollolle mahdollisuuden potilaiden kokonaisdiagnostiikkaan ja tähän liittyen myös huomattavat kustannussäästöt.

Mediracer Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Pasi Karsikas ennustaa huomattavaa myynnin kasvua yhtiön tämän hetkiseen noin 50 järjestelmän käyttäjäkuntaan. “Olemme arvioineet markkinan kooksi vähintäänkin 600 järjestelmää eli olemme vasta alkumetreillä.
Tämä jakelijasopimus vahvistaa Mediracer Oy:n asemaa Iso-Britanniassa entisestään, sillä  Williams Medical Suppliesin asiakkaina on noin 9,000 Iso-Britannian 10,500 perusterveydenhuollon praktiikasta.”

Mediracerin toimitusjohtajan Veijo Lesosen mielestä päätös yhteistyöstä Williamsin kanssa oli helppo useista eri syistä  ”He ovat alan markkinajohtaja, heillä on erinomainen asiakaspalvelu ja -tuki, sekä heidän markkinointikoneistonsa on ylivoimainen – odotuksemme ovat siis korkealla”.

“Rannekanavaoireyhtymää esiintyy 3-5% väestöstä ja on esitetty arvioita, että jopa 15% väestöstä pitäisi tutkia tämän vaivan vuoksi. Rannekanavaoireyhtymä esiintyy yleensä 45-60 vuoden iässä. Mediracer NCS tarjoaa nopean ja luotettavan neurofysiologisen arvion potilaan tilasta. Erityisen ylpeitä olemme  mahdollisuudesta tarjota erikoislääkärin lausunnot terveyskeskuksiin jopa minuuteissa ainutlaatuisen lausuntopalvelumme kautta. Tällä tavoin potilaat voidaan hoitaa lähellä kotiaan ja päästään huomattaviin kustannussäästöihin (tutkimukset, matkat, sairauslomat)”  Lesonen jatkaa.

Williams Medical Suppliesin toimitusjohtaja Steve Dunn toivottaa yhteistyön tervetulleeksi ja varoittaa, että jakelijoilla on edessään myrskyisät ajat jos he eivät kykene tehostamaan jakeluverkostoaan. “Meillä on iso markkinaosuus tuottoisalla perusterveydenhuollon markkina-alueella, mutta haluamme vahvistaa asemaamme auttaaksemme jakelijoita ja valmistajia – kuten Mediracer Oy – lisäämään kaupankäyntiään. Tarjoamalla avaintuotteitaan yksinoikeudella Williamsille, yhtiöt hyötyvät verrattomasta markkinaosuudestamme ja markkinatuestamme”.

Mediracer NCS on tällä hetkellä ainoa markkinoilla oleva laitteisto, jolla diagnostiikka voidaan tehdä luotettavan objektiivisesti perusterveydenhuollossa. Mediracer NCS -järjestelmän käytöllä potilaan neurofysiologiset tutkimuskulut putoavat Iso-Britanniassa jopa £200 potilaalta, niiden ollessa korkeimmillaan £270 erikoissairaanhoidossa, kun ne voidaan Mediracer NCS laitteiston avulla tuottaa niinkin edullisesti kuin £70 perusterveydenhuollossa.

Lisätietoja:
Mediracer, toimitusjohtaja Veijo Lesonen
veijo.lesonen@mediracer.com
+358405535917
www.mediracer.com

Williams Medical Supplies Ltd, Managing Director Steve Dunn
steve.dunn@wms.co.uk
www.wms.co.uk

Mediracer Oy on lääketieteen teknologiayhtiö, joka keskittyy ääreishermoston Point of Care -tutkimuslaitteiden kehittämiseen. Mediracer Oy perustettiin vuonna 2002 tuotteistamaan EMG Laboratoriot Oy:n erikoislääkäreiden rannekanavaoireyhtymän diagnosointiin kehittämää innovaatiota. Mediracer CTS Test Device sai CE-hyväksynnän helmikuussa 2005 ja se on jo laajalti käytössä suomalaisessa ja eurooppalaisessa terveydenhuollossa.

Mediracer NCS -järjestelmällä voidaan tutkia myös muita hermopinteitä ja Mediracer Oy on tuomassa uuden option vuoden 2012 alusta, jolla voidaan tutkia kyynärhermon pinnetiloja. Tutkimus tehdään kertakäyttöisillä pintaelektrodeilla ja tutkimustulosten perusteella voidaan määrittää hermopinteen olemassaolo ja sen vaikeusaste.

www.mediracer.com
Head Invest Oy on suomalainen teollinen toimija. Mediracer Oy:n lisäksi konserniin kuuluvat elektroniikka-alan tuotantoautomaatioon keskittyvä JOT Automation Oy sekä pakokaasujen puhdistusratkaisuja valmistava Proventia Group Oy. Lisäksi yhtiö harjoittaa palvelutuotantoa osakkuus- ja tytäryritystensä Head Asset Management Oy:n ja Head Balance Oy:n kautta. Yhtiön omistaa Veikko Lesonen perheineen.
www.headinvest.fi

Ei kommentteja: