torstai 10. syyskuuta 2009

Hoitopolku Tiedon huomassa - Tietoviikko

Tällainen "tieto" löytyi Tietoviikosta. Hoitopolku Tiedon huomassa - Tietoviikko: "Hoitopolku Tiedon huomassa

Tietotekniikan palveluyhtiö Tiedon Kumppanuuspäivillä Tampereella ainakin yhtä kumppania jännittää. Kuopiolaisella Intensiumilla on näytön paikka: yhtiön Tiedon huomassa äitiyshoitoon kehittämän palvelupolun ohjausjärjestelmän demoversio on ensimmäistä kertaa näytillä. Palvelupolku tarkoittaa hoidon kestäessä potilaalle tehtäviä lääketieteellisiä toimenpiteitä.

”Onneksi kiinnostuneita kävijöitä on ollut paljon”, kertoo Intensiumin toimitusjohtaja Kari Lappalainen.

Monet kävijät ovat antaneet jo kehitysideoita. Palvelupolun ohjauksesta voisi olla hyötyä esimerkiksi suurten volyymien ortopediassa. Prosessin hiominen toisi hoitoon tehokkuutta ja lyhentäisi läpimenoaikoja.

Tiedon ja Intensiumin ohjelmistoratkaisu sopisi Lappalaisen mukaan myös päivystyksiin ja psykiatriaan. Neuvotteluja psykiatriajärjestelmän käyttöönotosta on käyty mahdollisen asiakkaan kanssa jo pari vuotta, mutta järjestelmän käyttöönottoa estää asiakkaan resurssipula.

Terveys-tivi kertoo lisäksi:

  • Sairaala katkoo langat
  • Hoitopolku Tiedon huomassa
  • Helsingin terveyskeskuksille sähköiset työpöydät
  • Sanelukone nivoutuu potilastietoihin

”Esimerkiksi masennuksen ja skitsofrenian hoidossa noudatetaan näyttöön perustuvaa lääketiedettä. Hoitojaksot ovat usein pitkiä ja perustuvat toistuviin tapaamisiin, jolloin seurannasta on apua. Päivystyksessä puolestaan olemme erottaneet kuusi erilaista potilaiden palvelupolkua, jotka alkavat hoidon tarpeen kiireellisyyden luokittelun jälkeen.”

Ei kommentteja: