keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Yhdysvaltalaisrouvat valtaavat Facebookin - Tekniikka&Talous

31032009339Olemme keskustelleet Sosiaalisen Median käyttäjistä ja ikärakenteesta rannekanavaoireyhtymän yhtyedessä. Alla oleva artikkeli kuvailee suositun Facebookin käyttökulttuurin muutosta. Naiset tulevat vovimalla ja ikähaitari lavenee.

Yhdysvaltalaisrouvat valtaavat Facebookin - Tekniikka&Talous: "Yhdysvaltalaisrouvat valtaavat Facebookin. Suurin osa sosiaalisen nettiverkoston Facebookin käyttäjistä Yhdysvalloissa on yli 25-vuotiaita Inside Facebookin uusimpien tietojen mukaan, kirjoittaa Guardian.

Helge: Lähtökohtaisesti aikuiset opiskelijat.

Nopeiten kasvava käyttäjäryhmä ovat kuitenkin yli 55-vuotiaat naiset.

Helge: Kas, niin, uskon, että näin on.

Vuonna 2006 perustettu Inside Facebook tuottaa tietoja Facebookin käytöstä ja Facebookin alustasta markkinoijille ja kehittäjille. Sen uusimpien tietojen mukaan viimeisen kahden kuukauden aikana yli 35-vuotiaiden Facebook-käyttäjien määrä on tuplaantunut.

Helge: Minusta trendi on meillä sama.

Kovinta vauhtia kasvaa silti edelleen yli 55-vuotiaiden naisten ryhmä. Maaliskuun loppupuolella 55-65-vuotiaiden käyttäjien osuus oli kuitenkin kokonaisuudesta vasta viisi prosenttia.

Helge: Vaudikkaat ladyt tulevat.

Tämänhetkisistä Facebookin käyttäjistä yli kolmasosa on 18-25-vuotiaita. Valtaosa käyttäjistä on kuitenkin yli 25-vuotiaita.

Helge: Ikähaitarista.

Maaliskuussa 2009 Facebookia käytti yli neljä miljoonaa yhdysvaltalaista 35-44-vuotiasta naista enemmän kuin syyskuussa 2008. Samanikäisiä mieskäyttäjiä oli maaliskuussa lähes kolme miljoonaa enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. 35-44-vuotiaiden osuus kaikista käyttäjistä oli maaliskuussa 17 prosenttia.

Helge: Nopea kasvu.

Varttuneempien käyttäjien siirtyminen Facebookiin enenevissä määrin voi tarjota muun muassa uusia markkinointi- ja mainontamahdollisuuksia, joita voidaan suunnata myös varakkaammille kohderyhmille.

Helge: Olen samaa mieltä!

Facebook-kulttuuri, jos sellainen voidaan määritellä, saattaa myös kokea muutoksen jos käyttäjien ikärakenne vanhenee."

Helge: Kulttuuri monipuolistuu, uusia alakulttuureja syntyy.


Ei kommentteja: