keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Terveysinnovaatioita palkittiin ideakilpailussa -   Mediuutiset

Kirjoitan vaihteeksi muistakin suomalaisista terveysteknologian tuotteista ja innovaatioista. Alla olevan linkin kautta löytyy lisätietoja. Mediracer voitti 2007 UK:ssä palkinnon vastaavanlaisessa kilpailussa. Onnea Venture Cupin voittajille!

Terveysinnovaatioita palkittiin ideakilpailussa - Mediuutiset: "INNOVAATIOKILPAILU
[Mari Heikkilä, Mediuutiset, 16.12.2008, 14:08] Terveysinnovaatioita palkittiin ideakilpailussa.

Yhdeksännen kerran järjestetyn Venture Cupin liikeideakilpailuun lähetettiin tänä vuonna kaiken kaikkiaan 212 liikeideaa. Suurimman palkintopotin keräsi parantumattomasti sairaiden syöpäpotilaiden onkolyyttisiin adenovirushoitoihin keskittyvä Oncos.

Oncos oli koko kilpailun viiden voittajatyön joukossa sekä paras tutkimuslähtöinen liikeidea. Yrityksen ideana on kaupallistaa Helsingin yliopiston ja HUS:n tutkimusryhmän kehittämä virushoitomenetelmä, joka tuhoaa syöpäsoluja. Lupaavasta menetelmästä halutaan apu mahdollisimman monelle potilaalle. Oncosin takaa löytyy parivaljakko Akseli Hemminki ja Pekka Simula.

- Etsimme kilpailusta perustamisvaiheessa olevalle yrityksellemme rahoittajakontakteja ja uskottavuutta. Venture Cup oli hyvä mahdollisuus saada sparrausta oman liikeidean esittämisestä. Sekä kirjallinen että suullinen vaihe olivat hyviä harjoituksia, sanoo Simula.

Viisi parasta ideaa palkittiin 2000 euron palkintosummalla. Lisäksi kilpailussa jaettiin 2000 euron palkinto parhaalle tutkimuslähtöiselle idealle.

Helge: Palkinnot ovat pieniä, mutta henkinen tuki auttaa innovaattoreita viemään ideoitaan eteenpäin.

Venture Cupissa palkittiin myös toinen terveydenhuoltoalan yritys, Bloomjack. Sen liikeideana on kehittää käyttäjälähtöisiä ja älykkäitä terveystuotekonsepteja tuotantovalmiiseen prototyyppiin asti.

Helge: Bloojackiin ja Oncosiin pitää tutustua.

Venture Cup on liiketoimintasuunnitelmakilpailu, jonka tavoitteena on edistää kasvuyrittäjyyttä Suomessa. Venture Cup tarjoaa myös ilmaisen yrittäjyyskoulutusohjelman, ohjausta ja tuomaristopalautetta liiketoimintasuunnitelman kehittämiseen sekä mahdollisuuden Suomen johtavien pääomasijoittajien kohtaamiseen. Kilpailu järjestetään yhteistyössä yliopistojen, korkeakoulujen, ammattikorkeakoulujen, teknologiakeskusten ja yrityshautomoiden kanssa."

Helge: Hyvä, kun alan henkistä infraa kehitetään!
Ei kommentteja: