keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Yhden pysähdyksen RKO-klinikoita maailmalle

En pääse irti ajatuksesta. Tapasimme Seppo Nevalaisen kanssa Helsingissä ennen kesää ja keskustelimme Leicesterin One Stop Clinic -ratkaisusta ja sen eduista työterveydenhoidon ja asiakaspalvelun kannalta.

Mediracer ja Blue Sky Orthopaedics ovat yhdessä kehittäneet rannekanavaoireyhtymän diagnostiikka- ja leikkauskonseptin, jonka innovatiivisuus välähti päähäni, kun ajattelin hammaslääkärillä käyntiä.

Hammaslääkärissä käynti ei edellytä yleislääkärillä käyntiä, jonka jälkeen röntgeniin, jossa arviodaan reiät ja vinksottavat hampaat, vaan kaikki tapahtuu vastaanotolla yhden visiitin aikana.

Mediracer on käytännössä luonut samanlaisen toimintamallin rannekanavaoireyhtymän hoitoon yhdessä asiakkaittensa kanssa. Varmemmaksi vakuudeksi voimme vielä kaivaa galleriasta prinsessa Annen läsnäoloa esittävän kuvan.

Päädyinkin uuteen ratkaisuun. Laitan tähän uudelleen arvioitavaksi alla olevan blogi-kirjoituksen, joka osoittaa, että oivallus oli valmis...

8. kesäkuuta 2008

Onko käsikirurgia pullonkaula?

Keskustelin eilen chatissa tukholmalaisen linja-autonkuljettajan kanssa, jolla oli lähete käsikirurgille. Ongelmana oli rannekanavaleikkauksen odotusajan pituus. Hän kysyi, löytyisikö vaihtoehtoja jonojen ohittamiseksi?

Mediracer Oy on Britanniassa yhdessä Blue Sky Orthopaedicsin kanssa kehittänyt ns. One Stop Clinic -toimintamallia, jossa diagnoosi ja leikkaus suoritetaan samassa pisteessä. Britit ovat satsanneet kunnolla hoitoketjuun jonojen lyhentämiseksi.

Olen kirjoittanut Mediracerista keinona lyhentää RKO:n tutkimusjonoja, kun laitteita on maantieteellisesti lähempänä potilaita ja tutkimuskustannukset alenevat. Mutta, miten nopeasti leikattavat potilaat pääsevät meillä käsikirurgin vastaanotolle?

Mitä mieltä olette tämän pullonkaulan vaikutuksesta sairaslomalla olemisen pituuteen. Jos ENMG-tutkimukseen pääseminen voi kestää useita kuukausia ja tämän päälle tulee leikkausjonossa oleminen niin, miten pitkäksi tämä tutkimus-leikkaus-kuntoutusvaihe lopulta muodostuu?

Riittääkö kuusi kuukautta? Olisiko brittien kehittämästä maalista hyötyä myös meillä?

"The British-Finnish CTS-collaboration has produced excellent results. As you know, princess Anne from the Royal family visited the 'CTS One-Stop Clinic' run by Blue Sky Orthopaedic. Their service has received high-profile attention for an innovative approach including nerve conduct testing and surgery at the same clinic. But we as an organization have tons of work to do to get this message to general practitioners, hospital and health care administrators and occupational health service providers," Seppo Nevalainen explains.

Princess Anne and Handsurgery in LeicesterPrincess Anne visiting the Leicester Hospital and following hand surgery performed by Malcolm Clarke.


Ei kommentteja: