keskiviikko 7. marraskuuta 2007

Mediracer paikallistasolla Loviisassa

Keskustelin loviisalaisen työterveyshoitajan kanssa rannekanavaoirehyhtymän yleisyydestä ja miten paikalliset potilaat hakeutuvat hoitoon.
ENMG mittauksiin lähtee tältä seudulta potilas ehkä kerran viikossa, mutta joukossa on muutakin kuin rannekanavaoireyhtymän diagnosointia. Vaiva on yleisempi naisten keskuudessa.

ENMG-mittaukset tekee yksityinen lääkäriasema Porvoossa. Loviisan Ergosta löytyy myös Ortopedi, jonka puoleen RKO potilaat voivat kääntyä. Monet ottavat suoraan yhteyttä lääkäriin.

Ajatus 5 000 euron laitteen hankkimisesta työterveysasemalle törmää aseman rajallisiin hankintabudjetteihin, mutta toisaalta kunnat etsivät aktiivisesti säästömahdollisuuksia. Ehkä voitaisiin ajatella, että palvelun tarjoaja olisi yksityinen lääkäriasema.
  • Kolmenkymmenen tuhannen euron säästöt toki kiinnostavat kunnallisia päättäjiä
Alueella on jonkin verran kokoonpanoteollisuutta. Eräästä parinsadan henkilön yrityksestä tulee pari potilasta vuodessa.
  • Rannekanavaoireyhtymä tunnettiin
  • Diagnostiikka ja hoitoon ohjaus tunnetaan
  • Perinteinen toimintamalli on käytössä
  • Oireyhtymän nopean havaitsemisen merkitys tiedostetaan
Suur-Loviisan alueella on noin 20 000 asiakasta, joten tässä suhteessa se edustaa tyypillistä yhden laitteen potentiaalia.Ei kommentteja: