torstai 1. marraskuuta 2007

Image lehti kirjoittaa terveydenhuollosta

Veijo Lesonen, kerroit Oulussa Mediracerin terveystaloudellisesta näkökulmasta. Luin eilen Taloussanomissa olleen artikkelin terveydenhoidon tuottavuuden nostamisen tarpeesta. Lukiessani en oivaltanut yhteyttä Mediracriin, vaikka se on ilmeinen.

Terveydenhuollon tuottavuuden nostaminen nousee jälleen puheenaiheeksi, Uudet innovaatiot mahdollistavat diagnostiikan ja hoidon kehittämisen, mutta miksi etenemme tällä rintamalla hitaasti? Kuka osaisi kertoa tästä asiasta? Alan tutkimusta tehdään Kuopiossa. Pitänee tutki muistiinpanoja ja kirjoittaa aiheesta lisää.

Image.fi: "Terveydenhuolto. Nyt! Hoitajien työtaistelun sovittelu alkaa tänään (31.10). Jos sopua ei löydy, liki 13 000 Tehyyn kuuluvaa hoitajaa ottaa työstään loparit 19. marraskuuta 2007.

Sovittelusta ennakoidaan vaikeita, joten työtaistelu-uutisoinnille lienee luvassa jatkoa. Vaikka juuri nyt puheenaiheena on hoitajien palkka, ei se ole ainoa terveydenhuoltoa koskeva yhteiskunnallinen kysymys.

Sellaisia ovat myös lääkäripula, vanhusten hoitopaikkojen puute, väestön vanhenemisesta johtuva kotihoidon tarpeen kasvu ja se, missä kulkee julkisen terveydenhuollon raja."

Ei kommentteja: