keskiviikko 10. lokakuuta 2007

Nurmossa käsillään töitä tekeviä

Työlääketieteen dosentti, johtava työterveyslääkäri Markku Seuri mukaan, etenkin elintarvikealalla työntekijöiden sairauskäyntimäärät ovat korkeita. Liha-alalla työ on raskasta ja fyysistä.

"Atrian Nuromon ja Seinäjoen alueella terveystarkastukset mukaan lukien tehdään vuosittain yli 5 500 lääkärissäkäyntiä", kertoo dosentti Markku Seuri.

Seuri on tyytyväinen taloon hankittuun Mediraceriin. Rannekanavaoireyhtymää mittaava Mediracer on ollut käytössä toukokuusta 2006.

"Laite on mahdollistanut rannekanavaoireyhtymän varhaisen toteamisen ja poissulkemisen. Se on myös jouduttanut hoitoa ja pienentänyt hoidon saamisen viivettä", arvioi Seuri.

Hänen mielestä on hyödyllistä käyttää konetta vieläkin herkemmin, sillä mitä nopeammin rannkeanavaoireyhtymään viittaava vaiva löydetään, sen parempi.

Seuri vähän ihmettelee ettei Mediraceria käytetä muualla enemmän. "En ole nähnyt mitään ristiriitaa Mediracerin ja perinteisen ENMG:n välillä. Ammattitautiepäilyissä ENMG tutkimuksiin menevien potilaiden seulontamenetelmänä Mediracer on erinomainen", sanoo Seuri ja muistuttaa laitteen säästävän varmuudella aikaa ja rahaa.

Atrain työterveyshuollon suuntaukset ovat oikeita. Työn alla on useita perushankkeita kuten työkuvausten uusiminen ja niiden hyödynnettävyyden parantaminen, työterveyshuollon tilojen ja toimintamahdollisuuksien parantamminen, ensiapukoulutuksen siirtäminen oman työterveyshenkilöstön tehtäväksi, vajaakuntoisten työntekijöiden tunnistamisen ja kuntoutuksen kehittäminen, tapaturman torjuntaan osallistuminen, raportoinnin parantaminen jne. luettelee Sauri käsillä olevia hankkeita.



Ei kommentteja: