perjantai 8. heinäkuuta 2016

Robokai-hankkeella 1,5 miljoonan euron budjetti


Kainuun Robokai-hankkeessa on mukana ammattikorkeakoulun lisäsi ammattiopisto ja yritykset Biohit, Sartorius, Koneistamo ALM, Katera Steel, Suokone, Jetmasters ja Imagon. Hanke käynnistyi maaliskuussa 2016 ja jatkuu vuoden 2018 loppuun.

Robotteja, laitteita, varusteita ja ohjelmistoja hankitaan 1,2 miljoonalla eurolla. Uusissa oppimisympäristöissä voidaan tehdä erilaisia tuotetestauksia, tuotannollistamisen kehitystyötä, tuotekehitystyötä ja tuottavuusanalyysejä.

Aika paljon on metallitekniikan alaa ja rakennuspuolta mukana.  Hoiva-alan yrityksiä odotetaan myös mukaan, koska palvelurobotiikka on kovassa kasvussa.

Yritykset pääsevät  testaamaan robotiikan soveltuvuutta omaan toimintaansa ja opiskelijoille tarjoutuu harjoittelumahdollisuuksia yrityksissä.

- Vastaavan kokoista hanketta, joka näkyisi opiskelijoille, ei ammattikorkeakoulussa ole nähty vuosiin, kertoo opettaja Jarmo Happonen.

Koti-Kajaanin mukaan hankkeesta on oltu kiinnostuneita myös muissa kainuulaisissa yrityksissä, jotka kaikki pääsevät mukaan hankkeen erilaisiin koulutus- ja tutustumistapahtumiin.

Asiasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä projektipäällikkö Jarmo Happoseen.

Lähde: Koti-Kajaani 2. - 3.4.2016


Ei kommentteja: