keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Kainuun biotalouden tulevaisuusfoorumiKainuun biotalouden tulevaisuusfoorumi onnistui mainiosti!


Biotaloudesta kestävän kehityksen työpaikkoja, Kainuun biotalouden tulevaisuusfoorumi pidettiin maanantaina 25.4.2016 Kajaanin Kaukametsässä.

www.kuiskintaa.fi kirjoittaa Kainuun tulevaisuudesta. Onnistumisesta rohkenen tässä vaiheessa sanoa, että Kaukametsän sali oli viimeistä penkkiä myöden täynnä. Puhujat esittelivät slidinsa ja kansalaiset vaikenivat. Muutama henkilö kommentoi virkansa puolesta.

Biotaloutta tuodaan Kainuuseen yläkäsitteiden kyydittämänä, ylhäältä alas viestittäen. Tavoitteena on ulkopuolisten toimijoiden ja sijoittajien houkutteleminen alueelle. Hyvä niin, jos strategia menee putkeen.

Aikaikkuna on riittävän pitkä, joten hankkeiden rakentajilla on aikaa viidestä kymmeneen vuoteen. Visioiden ja strategioiden täytteenä oli myös konkretiaa: St1 biofuels, sahateollisuus ja arktiset maut.

Professori Dahl, Aalto yliopisto, neuvoa "pieni on kaunista biotaloudessa" pidän mielessäni, koska toista Äänekosken kokoista hanketta tuskin nähdään maassamme ennen kuin olemme nähneet tuloksia. Sellutehtaita on rakennettu pitkän aikaa ja liitännäiselinkeinoista on saatava mustaa valkoisella.

Talvivaarasta ei bioliuotuksesta huolimatta puhuttu sanaakaan.


Lähde: Kainuun biotalouden tulevaisuusfoorumi 25.4.2016 esitelmät

Ei kommentteja: