perjantai 7. elokuuta 2009

Ammatti, jossa it-alalla on tulevaisuudessa varmasti töitä - Tietoviikko

Ammatti, jossa it-alalla on tulevaisuudessa varmasti töitä - Tietoviikko:

"TILASTOTIETEET | Niclas Storås, 13:35 | Ammatti, jossa it-alalla on tulevaisuudessa varmasti töitä.

Helge: Tarvitsemme entistä enemmän ja tarkempaa tietoa asiakkaista, potilaista, yhteistyökumppaneista.

Digitaalisen tiedon määrän kasvaessa tarvitaan joku, joka myös käsittelee kaiken informaation. Asiantuntijat uskovatkin, että tilastotieteilijöitä tarvitaan entistä enemmän tulevaisuudessa. Asiasta kertoo The New York Times -nettisivusto.

”Kymmenen vuoden kuluttua on tilastotieteilijä on seksikäs työ”, sanoo hakuyhtiö Googlen pääekonomi Hal Varian.

Ekonomi ja Massachusettsin Institute of Technology -yliopiston johtaja Erik Brynjolfssonin mukaan tulevaisuudessa suuri ongelma on se, miten pystymme käsittelemään, käyttämään ja ymmärtämään kaiken tuotetun informaation.

”Data on vielä tiedon raakamateriaalia. Olemme siirtymässä kovaa vauhtia maailmaan, missä kaikkea tarkkaillaan ja mitataan,” hän sanoo.

Tutkimusyhtiö IDC arvioi digitaalisen tiedon paisuvan vuoteen 2012 mennessä kuin pulla taikina. Yhtiö arvioi tuolloin digitaalista tietoa olevan jopa viisinkertaisesti tähän päivään verrattuna.

Helge: Tiedon kaiveleminen, selaaminen ja analysointi edellyttää hakukoneiden lisäksi myös ihmisiä, jotka osaavat yhdistää tiedon ja tekemään siitä merkityksellisen.

Tietotekniikkayhtiö IBM näkee mahdollisuuden tiedon metsästyspalveluissa. Yhtiö perusti huhtikuussa liiketoiminnan analysointi- ja optimointipalveluihin keskittyneen osaston. Tällä hetkellä osastolla työskentelee noin 200 matemaatikkoa, tilastotieteilijää ja data-analyytikkoa. Tämän lisäksi IBM suunnittelee palkkaavansa jopa 4000 analyytikkoa yhtiön eri osastoille."

Ei kommentteja: