perjantai 5. kesäkuuta 2009

Yersinia-bakteeri tarttuu elintarvikkeiden välityksellä -  Uutisarkisto -  Mediuutiset

Tärkeä uutinen Mediuutisilta. Vihannesten viljely- ja varastointiketjuun syytä kiinnittää huomiota.

Yersinia-bakteeri tarttuu elintarvikkeiden välityksellä - Uutisarkisto - Mediuutiset: "Yersinia-bakteerin (Yersinia pseudotuberculosis) tarttuminen elintarvikkeiden välityksellä ihmiseen on pystytty osoittamaan luotettavasti ensimmäistä kertaa, selviää ETM Saija Hallavuon väitöstutkimuksesta .

Kotimainen jäävuorisalaatti tunnistettiin monitahoisissa epidemiologisissa tutkimuksissa bakteerin aiheuttaman epidemian välittäjäksi.

Eri puolilla Suomea esiintyneet yksittäiset tautitapaukset pystyttiin nopeasti tunnistamaan osaksi samaa epidemiaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suolistoinfektioyksikössä kyseiselle bakteerille kehitetyn tyypitysmenetelmän avulla.

Eviran tutkijan Saija Hallanvuon mukaan epidemioiden takana ovat useimmiten olleet kasvisten viljely- ja varastointivaiheessa tapahtuneet hygieniavirheet. Jos hygienia on hallinnassa, elintarvikkeet eivät ole vaarallisia eivätkä levitä epidemioita."

Ei kommentteja: