torstai 1. marraskuuta 2007

EMG LABORATORIOT

EMG LABORATORIOT: "Kärsitkö käden tai molempien käsien puutumisesta, kipuilusta, yöllisistä heräämisistä käsi turtana tai käden kömpelyydestä? Rannekanavaoireyhtymään sopivia oireita esiintyy jopa 15%:lla väestöstä. 3-5%:lla voidaan ENMG-tutkimuksen perusteella varmistaa rannekanavaoireyhtymä. Oireyhtymä on yleisin työikäisellä väestöllä; 84% tautitapauksista on ikäryhmässä 25-64 -vuotiaat ja naisilla lähes puolta yleisempänä kuin miehillä (1,8 :1,0). Onko sinulla rannekanavaoireyhtymä?"

Helge: Tämäpä mielenkiintoinen. Suoritin testin ja sain terveen paperit.

Iltaa Helge, laitan nämä sinulle arvioitavaksi. Yleensä RKO-potilailla oirekyselyssä 4-6 kyllä vastausta. Mitä enempi punaisella alueella sen todennäköisempi on RKO-diagnoosi. Tämä kysely löytyy myös suoraan www.ranne.info sivustolla. Kokeilepa tehdä testi.

Helge: Tämä on hyödyllinen, jakelen sitä nörttiyhteisöihin.

Luulen, että vähitellen voin myöntää sinulle tämän suppean CTS-erikoisalan osaamisen diplomin ;)

T. Veijo

Helge: Kiitos, kiitos ;)

Jk. Menen sunnuntaina Lontooseen, aloitamme siellä Mediracer-CTS -tutkimuksen isohkossa NHS:n sairaalassa. Samalla toimitamme kahdelle uudelle asiakkaalle uuden sukupolven Mediracer laitteet, jotka on varustettu Bluetooth -tekniikalla. Mediracer NCS Device (Nerve conduction study), first in the world using BT-technology! Minusta on äärettämän mukava seurata tutkimusmenetelmän käyttöönottoa uusissa paikoissa Englannissa, varsinkin näin lääkärin näkökulmasta.

Helge: Hieno juttu!


Ei kommentteja: