maanantai 29. lokakuuta 2007

Rannekanavaoireyhtymä ja muita pienten hermojen pinnetiloja :: Terveyskirjasto

Yritin löytää rannekanavaoireyhtymään viittaavia tietoja Huittisista, mutta en löytänyt suoraa yhteyttä. Minulle tarjottiin kuitenkin tietokirjallisuutta Duodecim sivulta.

Huittisissa työllistävin toimiala on elintarvikkeiden jatkojalostus. Havaitsin, että Huttisen alueelta on tämän blogin lukijoita. Oletan sen johtuvan Atrian työterveyshuollosta kertovasta blogista.

Tutustuessani Huittisen kaupungista kertovaan taustatietoon, löysin tämän Duodecim kirjan.

Rannekanavaoireyhtymä ja muita pienten hermojen pinnetiloja :: Terveyskirjasto: "Rannekanavaoireyhtymä ja muita pienten hermojen pinnetiloja Kipu 27.5.2005 Ranteen sisäpuolella kulkeva hermo voi jäädä puristuksiin käsivarren luiden ja ranteen poikki kulkevan nivelsiteen muodostamaan tunneliin.Tyypilliset oireet ovat pistely ja polttava tunne kädessä ja sormissa, jatkuva särky varsinkin öisin sekä kovemmat, muutamia minuutteja kestävät kipukohtaukset. Käsityöt pahentavat kipua. Oireyhtymä on tavallinen 30–40-vuotiailla naisilla.

Tila etenee vuosien kuluessa. Hoitona ovat rannelastat, työasentojen parannukset, kortisoni-injektiot ja itsepintaisissa tapauksissa leikkaus. Vastaavanlaisia pinnetiloja voi syntyä myös ylävatsalle, reiden yläosaan sekä jalkaterään."


Ei kommentteja: