sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Näyttely Luzernissa SveitsissäMediracer on ollut näkyvästi esillä myös Luzernissa Sveitsissä. Mediracer Oy on kehittänyt yhteistyössä kliinisen neurofysiologian erikoislääkäreiden kanssa täysin uudentyyppisen tutkimuslaitteen rannekanavaoireyhtymän (RKO) diagnosoimiseksi.

Yhteistyökumppanina Sveitsissä on Normed.

Tämä Mediracer® CTS -tutkimuslaite soveltuu erinomaisesti
  1. työterveysasemille,
  2. terveyskeskuksiin,
  3. sekä käsivaivoja hoitavien kirurgien ja
  4. fysiatrien vastaanotoille
  5. polikliiniseen käyttöön.
Tutkimus suoritetaan kertakäyttöisillä ranteeseen ja sormiin kiinnitettävillä pintaelektrodeilla. Tutkimuslaite mittaa potilaan kädestä hermovasteet.

Hermovasteille on olemassa tarkat normaaliarvot ja näiden perusteella voidaan todeta onko löydös poikkeava ja poikkeavuuden vaikeusaste. Erillistä erikoislääkärin tekemää neula-EMG tutkimusta ei tarvita.

Mediracer-tutkimuksen tekeminen onnistuu hyvin ilman aiempaa kokemusta kliinisestä neurofysiologiasta. Mediracer Oy:n antama laitekoulutus hoitajille ja tulosten tulkintakoulutus lääkäreille riittävät.

Koulutuksen jälkeen tutkimuslaitteen käyttäjät tietävät mitä ja miten tutkitaan ja mitä tutkimustulokset merkitsevät.

Tutkimusmenetelmä on sensitiivinen (94%) ja spesifinen (98%) verrattuna erikoislääkärin suorittamaan perinteiseen ENMG-tutkimukseen. Tämä todettiin laajassa (196 potilasta) suomalaisessa monikeskustutkimuksessa vuosina 2003-2005.

Helmikuussa 2006 tehtiin vastaava tutkimus Leicesterin sairaalassa Englannissa 63 potilaalle ja tutkimustulokset olivat täysin vastaavat. Mediracer® CTS Test Device on CE -hyväksytty. Laite valmistetaan Suomessa.

Ei kommentteja: