sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Mediracer nopeuttaa

Mediracer Point of Care blogin tarkoituksena on kerta uutisista ja havainnoista, jotka liittyvät mm. rannekanavaoireyhtymän havainnointiin.

Suomessa on kannettu huolta kasvuyritysten puutteesta. Mutta ehkä ei ole syytä huoleen. Lesosen veljekset ovat jälleen liikkeellä perusteellisesti tutkitulla menetelmällä, jonka tarve on maailmanlaajuinen.

Sitä se rannekanavaoireyhtymä on, neurofysiologi Veijo Lesonen sanoo. Lesosen vetämä oululainen Mediracer pokkasi kesäkuussa komean tunnustuksen rannekanavaoireyhtymän tutkimuslaitteestaan.

Mediracer nimestä tulee mieleen formuloihin liittyvää vauhdikkuutta, ja sitä ilmeisesti tällä tutkimusmenetelmällä tarkoitetaan. Rannekanavaoireyhtymän havainnointi sujuu tällä kätevällä laitteella nopeasti ja luotettavasti.

"Lesosen kasvoille nousee leveä hymy Lontoon palkintogaalaa muistellessa. Tunnelma oli varmaan samanlainen kuin Oscarjuhlissa. Meillä oli mirrit kaulassa ja smokki päällä. Kun juhlasta on pari kuukautta, tunnelma on normalisoitunut", kertoo Kaleva-lehden Uutiset & Taustat Tiistai 28. elokuuta 2007

"Tolonen ja kumppanit Mediracer on nuori yritys, mutta palkitun laitteen historia ulottuu 80-luvulle. Lesonen luki rannekanavaoireyhtymästä kansainvälisestä julkaisusta ja asia jäi soimaan takaraivoon", kirjoittaa Martti Turunen.

Lesonen kiittelee professori Uolevi Tolosta ja ”tiimiä” siitä, että he ottivat kehittämisasian tosissaan. Kiitokset menevät myös velipojalle, suvun bisnesenkelille, Tekesille, TE-keskukselle ja Finveralle.

Mediracer neuvottelee useissa maissa laitteensa jälleenmyynnistä. Suomessa laitetta on myyty:
  1. sairaaloihin
  2. lääkärikeskuksiin
  3. terveyskeskuksiin
Lesosen mielestä laite nopeuttaa tutkimusta ja hoitoa ”laski miten tahansa”. Kun hoitaja voi tehdä tutkimuksen terveyskeskuksessa, jonotus erikoislääkärin tutkimukseen jää pois.

Mediraderissa ollaan varmoja siitäkin, että laite vähentää kustannuksia. Mutta julkisella puolella
on joskus sellainen tilanne, ettei siellä voida investoida 4 000 euroa laitteeseen, vaikka sillä säästäisi 30 000 euroa jo 10 000 asukkaan kunnassa.

Suomessa on vielä nelisensataa kuntaa. Keskiarvoksi tulee 20 000 x 200 = 4 miljoonaa. Tällä tarkkuudella laskettuna Suomen markkinat olisivat 200 x 4 000 € = 800 000 euroa. Brittejä on jo toistakymmentä kertaa enemmän. Lisäksi tulevat laitteen käytössä tarvittavat kulutustarvikkeet.

Maailman mittakaavassa Mediracerin markkinat ovat Suomeen verrattuna tuhatkertaiset. Eikä siinä vielä kaikki. Yhtiön tuotekehitys tuo myytäväksi uusia lääketieteen tutkimuslaitteita. Laitteiden käyttökustannuksiin liittyy myös ansaintamahdollisuuksia, kun elektrodeja ja muita lisukkeita tarvitaan kuin patruunoita mustesuihkupiirtureissa.

Hi Helge, we have counted that Finland needs (public health care) about 200 Mediracer Devices (one device for 20000 - 30000 people) and it means easily 200 * 200=40000 test per year with Mediracer devices. BR Veijo

Ei kommentteja: