sunnuntai 16. syyskuuta 2007

EMG Laboratorio täyttää 20 vuotta


15.11.2007

EMG Laboratories 1987 - 2007 on tärkeä rooli Mediracer kehityksessä. Kerron tästä lisää. Tapahtuma järjestetään Oulussa 15.11.2007.

Olli Kallio, kysyn sinulta kannanottoa huomista Veijo-Helge Skype-keskustelua varten. Oletettakaamme, että bloggaisimme tämän tapahtuman ja kun sinä ole Oulussa. Voisimmeko ajatella sellaista toimintamallia, että sinä (jos Veijo pitää ideaa hyvänä) osallistuisit bloggaajana tilaisuuteen, joka kuvaisi ja siirtäisi kuvat Flickr tai muuhun kuva-albumiin.

  • Sovimme tyylistä ja menettelytavoista. Seminaarista voisi kirjoittaa jatkuvaa jaikua...
  • Flickr albumiin kuvia tapahtumasta
  • Tämä olisi Open Global Communication toimintaa

Haastattelisit henkilöitä ja kirjoittaisit lyhyitä viestejä blogiin ja näin saisimme aikaan on-line tapahtumaselostuksen, jota voisimme välittää suomalaisille ja maailmalle tiedoksi. Voin tarvittaessa editoida nopeita kommentteja ja valita sopivia osioita englanninkieliseen levitykseen.

Tätä samaa metodia olemme Jaikussa soveltaneet esim. ELKOM 07 tapahtuman on-line käsittelyssä. Silloin tilaisuudesta välitettiin on-line tietoa Jaikun kautta. Suviko niminen henkilö jaikui tapahtumasta, jossa mm. Jorma Ollila puhui softan tuotannosta.

Verkkoyhteisössä tapahtuu tärkeitä muutoksia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Mediracerille syntyy oma viestintäkanava, joka toimii tarvittaessa online. Saamme aikaan jatkuvan vuoropuhelun.

Sama metodi soveltuu myös vaikkapa Düsseldorf messujen käsittelyyn. Näin sähköiset myyntitykit vipeltävät tapahtumatiedot maailmalle valon nopeudella. Mitä mieltä olet? Odotan kommenttiasi?

Keskustelimme asiasta Irjan kanssa. Hänen mielestä tämä on otollinen tilaisuus Live-informaation välittämiseen maailmanlaajuiselle yleisölle. Silloin paikan päällä on kaksi online journalistia. Toinen tuottaa kuvaa ja toinen vääntää haastatteluja tekstejä maailmanlaajuiseen levitykseen.

Ajattelimme, että ulosajo voi tapahtua kahdella tai kolmella kielellä: Fi, En, Se...


1 kommentti:

Olli kirjoitti...

Voisin kenties olla mukana.